Jako nevreme pogodilo zapadnu Srbiju, ulice i objekti poplavljeni

Jako nevreme praćeno pljuskom, grmljavinom i vetrom zahvatilo je Čačak i okolinu danas oko 17 sati, pojedine ulice su potpuno poplavljene, a šahtovi su počeli da se izlivaju. Jaka kiša pala je i u Užicu i Priboju, ostavivši u tim gradovima raskrsnice pod vodom.

Vetar je u selima oko Čačka skoro odneo plastenike, pa su poljoprivrednici zabrinuti za voćarske i povrtarske kulture, koje su stigle za berbu, prenosi nova.rs.

Danojla Jakovljević, žiteljka trnavske Baluge, priča za Nova.rs da od krompira nema ništa.

„Bile su ogromne padavine u prethodnom periodu i sada sa 20 ari ne mogu ni dinar da prihodujem. A prošle godine prinos u finansijskom iznosu je bio oko tri hiljade evra“, objašnjava ona.

Prema njenim rečima, vetar je skoro odneo plastenike u kojima gaji paradajz.

„Ovo je katastrofalna godina, velika su ulaganja i od svega toga ništa. Ne znam kako ćemo preživeti. Imam malu penziju i od nje sam odvajala dinar po dinar da nešto proizvedem. Strašno je“, kaže Jakovljević.

Kako dodaje od parcele joj neće ostati ni krompira za seme.

„I trava je trula, ljudi nisu mogli da pokose, goveda neće da je jedu. Po pune traktorske prikolice bacamo“, zaključila je ona.

Prema rečima meštana sela Lipnice, voće je prvo ‘obrao’ mraz, a potom ga dotukla kiša.

„Imamo kajsije na dva hektara. Neće biti ploda ni za džem. Ono malo što je rodilo, popadalo je sa grana pa dajemo svinjama“, priča Boban za Nova.rs.

Jako nevreme pogodilo i Užice i Priboj

Nezapamćene probleme u Užicu zadao je Koštički potok koji se izlio posle jake kiše koja pada više od dva sata. Kako pretpostavljaju žitelji ovog dela Užica, na potezu potoka koji je zacevljen došlo je do začepljenja i izlivanja vode koju potok nije mogao da primi. U poplavljenim objektima pričinjena je i znatna materijalna šteta, piše Blic.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *